Özel Yazılım Geliştirme

Digitexa, özel yazılım geliştirme hizmeti sunan bir teknoloji firmasıdır. Yazılım geliştirme sürecinde müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek özel çözümler sunmayı hedefleyen Digitexa, müşteri odaklı bir yaklaşım benimser.

HARİKA TEKNOLOJİLERİMİZ

Web veya mobil uygulamanızın hayal ettiğiniz gibi olması için yalnızca modern ve ölçeklenebilir teknolojiler kullanıyoruz

Framework

Backend

UX/UI Tasarım

Veri Tabanı

Müşteri Odaklı Yazılım Geliştime

  1. 1

    Doğru İhtiyaçları Belirleme

    Müşteri ihtiyacı doğrultusunda oluştuğu yazılım en ince detaylarıyla anlattıktan sonra gerek kendi yazılım ekibimiz gerekse tasarımcı ekibimiz geliştirilecek olan yazılımı veya websitesini tüm detaylarıyla inceledikten sonra bir ihtiyaç listesi oluşturur.

  2. 2

    Proje Analizi ve Planlama

    İhtiyaç listesi doğrultusunda belirli bir algoritma ile proje Trello veya Jira gibi gelişmiş proje yazılımlarıyla iş paylaşımı yapılır.

  3. 3

    Marka Kimliği ve Kullanıcı Odaklı Tasarım

    Kurumsal marka kimliği önceliğinde yazılım aşamaları geliştirilmeye başlanır. Kullanıcılarını analizleri yapıldıktan sonra tüm tasarımlar müşteriye sunulur ve anlatılır. Sunum tamamlandıktan sonra müşterinin revizeleri planlanır.

  4. 4

    Yazılım Geliştirme ve Kodlama

    Tasarımı tamamlanan sayfalar önce front-end ile HTML, CSS ve JS geliştirme aşamasıyla başlanır. Tüm sayfalar front-end için hazır olduğunda back-end yani siteni admin paneliyle haberleşmesini sağlayacağı bölümler geliştirilir.

  5. 5

    Yazılım Test Aşamaları ve Yayınlama

    Artık her şey hazırdır. Proje için içerik planlaması yapılır, tam içerikler doğru şekilde eklenir. İçeriklerin tamamen müşteriden temin edilir. İçerikler doğrultusunda bazı alanlar tekrar düzenleme yapılır. Bu düzenlemeler tamamlandıktan sonra proje yayın hayatına geçirilir.

  6. 6

    Kullanıcı Deneyimlerinin Geliştirilmesi

    Kullanıcı testlerine başlanır bu nokta da proje kullanıcılara ihtiyaç duyacaktır. Proje büyüklüğüne göre analiz edilir ve bir UX/UI headmap (ısı haritası) çıkartılır. Headmap sayesinde ise hangi kullanıcı en çok nereye tıklıyor bu çalışmalar yapılır.
    Headmap nedir? Website ısı haritası nasıl çıkartılır? yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

Agile, yazılım geliştirmede kullandığımız süreçler

Agile (Çevik) Proje Yönetimi

Agile, yazılım geliştirmede kullanılan, işbirliğini, kendi kendini organize etmeyi ve uyarlanabilirliği içeren bir metodolojiyi ifade eder. "Agile" kelimesinin kendisi, hızlı hareket etme yeteneği veya bu bağlamda değişikliklere yanıt verme yeteneği olarak tanımlanır. Çevik manifestoda uygulanan 12 ilke ile birlikte dört değer vardır:

  • Süreçler ve araçlar yerine bireyler ve etkileşimler — Her ne kadar süreç ve araçlar ürün için gerekli olsa da, sürecin arkasındaki insanlar daha değerlidir. Bunun nedeni, bir ihtiyaç olduğunda bir birey olarak iletişimin, bir süreç olarak iletişim kurmaktan ziyade daha duyarlı ve müşterinin ihtiyaçlarını karşılama olasılığının daha yüksek olmasıdır.

  • Kapsamlı dokümantasyon yerine çalışan yazılım — Agile tanıtılmadan önce, dağıtım ve geliştirme adına teknik gereksinimler, planlama dokümantasyonu, tasarım dokümantasyonu vb. hakkında kapsamlı dokümantasyon yapılır. Ancak bu belgeleri hazırlama süreci uzun ve yorucu bir zaman alıyor. Agile, yazılım geliştiricilerin çalışmasına yardımcı olmak için kullanıcı hikayesini kullanır. Kapsamlı belgelere hala değer verilir, ancak çalışan yazılımlara daha fazla değer verilir.

  • Sözleşme müzakeresi üzerinden müşteri işbirliği - Ürün teslimatı için müzakere genellikle bir ürün yaratmanın ilk adımında gerçekleştirilir. Ne yazık ki, müşterinin gereksinimleri sadece sürecin başında belirtmesi bazı ihtiyaçların karşılanmamasına neden olabilir. Çevik, süreç boyunca müşteri işbirliğini teşvik eder, böylece müşteriden gelen herhangi bir değişiklik, ekleme veya eleştiri, nihai ürünü piyasaya sürmeden hemen önce üzerinde çalışılabilir.

Scrum

Scrum, çevik metodolojinin birçok geliştirme yönteminden biridir. PPL projemde, ekibimizin organize olması ve daha kısa sürede daha fazla işi bitirebilmesi için scrum uyguluyoruz. Scrum, tipik olarak iki ila üç hafta süren sprintlerden oluşur.

  • Ürün Sahibi , gereksinimlerden sorumlu kişidir. Kullanıcı hikayesine dayalı olarak kullanıcı hikayeleri ve ürün biriktirme listesi oluştururlar.

  • Scrum master , süreçten sorumlu kişidir. Ekibin verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlarlar. Bir scrum yöneticisi, projenin durumundan ve herhangi bir ilerleme veya engel olup olmadığının sürekli olarak farkında olmalıdır. Scrum master ayrıca benim durumumda haftada iki kez yapılan günlük stand-up toplantılarını da kolaylaştırıyor . Toplantıda, scrum ustamız ekibin her üyesine kaydettiğimiz ilerlemeyi ve zorluklarla karşılaşıp karşılaşmadığımızı soracaktır.

  • Geliştirme Ekibi , ürünü geliştirmeye ve test etmeye odaklanan bir grup insandır. İdeal olarak, bir geliştirme ekibindeki üye sayısı yaklaşık beş ila dokuz kişi arasında olmalıdır. Bu projede ekibim beş kişiden oluşuyor. Ürün üzerinde uygulamalı çalışmaları yapan biz olduğumuz için, işi görevlere bölmekten ve üyeleri belirli görev(ler)e atamaktan sorumluyuz.

Bize projenizden bahsedin!

Hedeflerinizi tartışmak üzere bir toplantı planlamak için sizinle iletişime geçeceğiz.

2 yorum • Oylama 4.9/5
1 yorum • Oylama 4.3/5
Bu formu göndererek Aydınlatma Metni'ni okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum.