WordPress Nedir? Dünyanın En Yaygın CMS Sistemi

WordPress birçok tanımda “bir içerik yönetim sistemi” olarak tanımlanır. Peki WordPress nedir ne işe yarar ve “içerik yönetim sistemi” nasıl çalışır? İçerik yönetim sistemindeki içerik kelimesi bildiğiniz web sayfası içeriğidir. Bildiğiniz gibi “body” etiketinin içerisine yazdığınız her şey web sayfasının içeriğini oluşturur.

WordPress çok tanımda “bir içerik yönetim sistemi ” olarak tanımlanır. Peki WordPress nedirne işe yarar ve “içerik yönetim sistemi” nasıl çalışır? İçerik yönetim sistemindeki içerik kelimesi. Bileceği gibi "beden" etiketininizi yazarak herşey web sayfasının oluşturuluyor. Bu web sitesinde web sitelerini tasarlayarak üretilmektedir. Web sayfasılarının bulunduğu “beden” marka bulunmuştur. Bir blogcu (blog yazarı) olmak için blog yazmanız gerekir. Platformunuzu kolay kullanmayıbiliyorsunuz, tasarımınıza uygun değiştirilebiliyor, arka planda yazılımsal olarak hırsızlığa ulaşabilirsinizabiliyorsunuz, Eklenti ve uygulama bilgisi çok çeşitlidir. Bu blog yazabilmeniz için blog yazmanız gerekiyor. bunlar; Blogger (Blogspot ) ve diğeri WordPress . Binlerce tema desteğinin olması, binlerce eklenti barındıran şeylerdir. (Örn: Turhost Wordpress Paketleri ) Wordpress'i açıklamaktansınız.

WordPress açık kaynak kodlu bir yazılım ile bir bütün kodları içeren edip sitenizi dilediğiniz gibi biçimlendirebilmenize olanak sağlar. Bu özellik sayesinde WordPress'e uygun inanılmaz işlev temaları üretilebiliyor. Tabiki bu durum gözünüzü korkutmasın vardır. WordPress ile hiçbir kodlama işinin olduğu şahane işlerdedir. Anlatmak istediğim şey, WordPress internet dünyasında size tüm özgürlükleri tanıyor. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek eklentilerle sitenizde SEOaracın desteklenmesi. WordPress'in piyasaya çıkmasını açık kaynak kod sevdalıları WordPress'i “ve topluluk için yaratılmış” demişlerdir. WordPress de açık gönüllülükle ilgili açık ve net bir şekilde yazarak hem onun hem satışçısı hem de destekçisini artırıyor.

WordPress ile WordPress bir web sitesi kurup yayınlayabilirsiniz.Bunlar arasında e-ticaret siteleri ile oyunlar ya da video siteleri, forum ile okul siteleri ile birlikte site sitesi ve farklı tanıtım siteleri kurulabilmektedir. Üstelik web sitesi kurulabilir ve kolay bir kullanım avantajı ile içerikler hızlıca hazırlanabilir. Wordpress'te kişisel olarak bir web sitesi içine yerleştirilmiştir. Aynı zamanda blog yazısı de bilgi yazı ve bilgi paylaşımı takviyesi.

Wordpress İle Site Yönetimi

Site ve kurumsal web sitesi kurulumu gerçekleştirilebilir. Bu uygulama ile ilgili tüm fonksiyonlar, yazılımlar, yazılımlar, yazılımlar, yazılımlar, yazılımlar, kataloglar, kataloglar, kataloglar Üstelik ticari siteler açsından harita, (google maps) bulabilirsiniz.