Web Tasarım Nedir? Tasarım Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web Tasarım nedir?

Web tasarım nedir? “Web grafik tasarımı, grafik tasarım alanı ile yakın ilişkili bir konu olarak ele alınabilir ama kendi içerisinde ayrı bir dal olarak çok geniş bir alanı işgal etmektedir.” ŞeklindeVikipedi geçiyor olsa da bence kişi yada kurumları tanıtmak amacı ile internet tarayıcılarının (browser) görüntüleyebileceği biçimde, hazırlanmış özel (site ziyaretçilerinize sayfa gönderen etkileşimli özelliklerin düzenini, renklerini, metin stillerini, yapısını, grafiklerini, görüntülerini ve kullanımını belirleyen bir elektronik dosyalar koleksiyonunu kavramsallaştırma, planlama ve oluşturma sürecidir. ) tasarımlarıdır. Hazırlanan bu tasarımların, klasik grafik tasarım işinden farklı olarak tarayıcıların okuyabileceği HTML diline çevrilmesi gerekir. Bu işte uzmanlaşmış kişilere de webmaster veya web tasarımcısı nedir. Her zaman olduğu gibi web tasarımınız da alanında uzman kişiler tarafından yapıldığında en fazla verimi elde edebilirsiniz.

Web Tasarımın Önemi

Şirketlerin kendilerini etkili bir şekilde tanıtmaları ve internet ortamında da prestij sahibi olabilmeleri için öncelikle iyi bir web tasarıma ihtiyaçları vardır. Profesyonel Web tasarım, işletmenizi çevrimiçi olarak güvenilir göstermeye yardımcı olur. Aynı zamanda daha fazla müşteriye ve kullanıcıya ulaşabilmek için kaliteli web tasarım yaptırmalısınız.

Web sitesi yapımı işi çok kısa sürede ve uygun maliyetlerle yapılabildiği gibi, uzun uğraşlar, uzun bir zaman ve yüksek maliyetlere de yapılabilir. Bu tamamen işletmenin bu işe verdiği değerle ilgilidir. küçük bir bütçe ile web sitesi yapmak istiyor iseniz 100 $ civarında ücret ödemek koşuluyla hazır temalar üzerinden yapabilirsiniz. Kendinize ait özgün bir tasarım, kaliteli bir kod yapısı ile oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları içeren uzun bir süreç ve maliyete katlanmak zorundasınız.

Web Tasarım Yapım Adımları :

§ Projelendirme (Brief, Rakip analizi, Kullanıcı Deneyimi Tasarımı, Bilgi mimarisi tasarımı)

§ Grafik Tasarım (Adobe Photoshop )

§ HTML 5 & CSS

§ CMS Entegrasyonu / Yazılım İşleri ( PHP & ASP dilleri, Laravel)

§ Test