Mobil Web Site Tasarımı Nedir?

Teknolojinin her gün bir adım öteye taşınması insanların aynı hızda teknoloji ile haşir neşir olmalarına sebep olmuştur. Günün herhangi bir saatinde internet aracılığıyla ulaşabildiğimiz ve bize günlük yaşamımızda oldukça kolaylık sağlayan teknoloji, hayatımızda yemek yeme ve su içme gibi alışkanlıklar kadar vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmiştir. Bu alışkanlık akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile bir başka boyuta taşınmıştır.

Akıllı telefonlar günün herhangi bir saatinde mekân fark etmeksizin kullanıcıları internete bağlayan ve kullanıcılara eşsiz deneyimler yaşatan bir buluştur. Bu buluşun hayatımızda önemli bir yer işgal etmesi web sitesi konusunda mobil hizmetlere yanıt verme ihtiyacını da ortaya çıkarmıştır. Web sitesine sahip bir kişi veya kurum mobil web sitesini de tasarlayarak kullanıcılara kaliteli bir deneyim yaşatma amacı gütmektedir. Bu doğrultuda mobil web site tasarımı tıpkı web sitesi tasarımı gibi oldukça önemlidir. Peki, mobil web site tasarımını önemli kılan hususlar nelerdir?

  • Amacı ne olursa olsun bir internet siteniz varsa temel hedefiniz arama motorlarında en üstte yer almaktır. Bu hedefinizi gerçekleştirmenizin temel yollarından biri mobil internet kullanıcılarını memnun edecek bir mobil web site tasarımıdır.

  • Mobil web site tasarımı kullanıcılara daha kaliteli bir internet deneyimi yaşatır. Bu da kullanıcıların web sitenizi daha fazla ziyaret etmesini ve web sitenizde daha fazla zaman geçirmelerini sağlar.

İnternet ortamının eşsiz rekabet sahasında hem rakiplerinize göre tercih edilen olmak hem de arama motorlarında en üst sıralarda yer almanın temel şartı mobil web site tasarımıdır. Böylesine önemli bir konuda bazen kullanıcılar bir hataya düşmektedir. Bu da mobil web site tasarımı ile responsive tasarımın karıştırılmasıdır. Mobil web site tasarımı ve responsive tasarım birbirinden farklı şeylerdir. Mobil web site tasarımı her düzen için farklı kod sistemi ile çalışan ve hız açısından responsive tasarıma üstünlük sağlayan tasarım türüdür.