Adobe Illustrator nedir? Adobe ai

Adobe Illustrator ile Neler Yapabilirsiniz? 

Adobe Illustrator'ı kullanarak ne kadar çok şey yapabileceğinize şaşıracaksınız. Yukarıda kısaca bahsettiğim gibi. Basılı ve dijital tasarımlar oluşturmak için tasarım yazılımıdır. Infographics için kesinlikle harika. 

Adobe Illustrator'ın Farklı Sürümleri

Başlangıçta, Illustrator, 1985 ile 1987 yılları arasında Mac kullanıcıları için geliştirildi ( kaynak ). İki yıl sonra, Windows bilgisayarlarda da çalışabilen ikinci sürümü çıkardılar. Ancak Windows'un en popüler illüstrasyon paketi  CorelDraw'a kıyasla Windows kullanıcıları tarafından pek kabul görmedi .

2003 yılında Adobe, Illustrator CS olarak bilinen sürüm 11'i yayınladı. Creative Suite (CS), InDesign ve ünlü Photoshop gibi diğer programları da içerir. 

Illustrator CS'nin 2012'de piyasaya sürülen son sürümü olan Illustrator CS6'yı duymuş olabilirsiniz. Bugün Illustrator versiyonumuzda gördüğümüz birçok yeni özelliği şimdiden geliştirdi. 

Sürüm CS6'dan sonra Adobe, Illustrator CC'yi tanıttı. İki versiyon arasındaki tüm farkları buradan öğrenebilirsiniz.

Illustrator CC nedir?

Adobe'nin bulut tabanlı abonelik hizmeti olan Creative Cloud (CC), tasarım, fotoğrafçılık, videolar ve daha fazlası için 20'den fazla uygulamaya sahiptir. Programların çoğu birbiriyle entegre olabiliyor, bu da her türlü tasarım için çok uygun.

Illustrator sürüm 17, Illustrator CC olarak bilinir ve Creative Cloud aracılığıyla 2013'te piyasaya sürülen ilk Illustrator sürümüdür. 

O zamandan beri Adobe, sürümünü program adı + CC + sürümün yayınlandığı yıl olarak adlandırıyor. Örneğin, bugün Illustrator'ın en yeni sürümünün adı Illustrator CC'dir.

Tasarımcılar Neden Adobe Illustrator'ı Kullanıyor?

Grafik tasarımcıları, çoğunlukla vektör tabanlı grafikler olmak üzere logolar, illüstrasyonlar, yazı tipi, bilgi grafikleri vb. oluşturmak için genellikle Illustrator'ı kullanır. Herhangi bir vektör grafiğini kalitelerini kaybetmeden yeniden boyutlandırabilirsiniz. 

Logo oluşturmak için Illustrator'dan daha iyi bir program yoktur. Harika logonuzun kartvizitinizde, şirket web sitenizde ve takım tişörtlerinizde aynı görünmesini istiyorsunuz, değil mi? 

Birçok grafik tasarımcının Illustrator'ı sevmesinin bir başka nedeni de sağladığı esnekliktir. Renkleri değiştirmekten, yazı tiplerini ve şekilleri değiştirmekten ve çok daha fazlasına kadar onunla gerçekten çok şey yapabilirsiniz.

Ben de bir tasarımcı olarak şunu söyleyeyim. Orijinal işimizi seviyoruz! Kendi başınıza oluşturmak, raster görüntüler kullanmaktan daha esnektir. 

Adobe Illustrator'ı Öğrenmek Kolay mı?

Evet, başlaması kolaydır ve kesinlikle kendi başınıza öğrenebilirsiniz. Tutku ve özveriyle Illustrator'ı öğrenmek sandığınız kadar zor değil. Öğrenme süreciniz sırasında ne kadar yardım alacağınıza şaşıracaksınız.

Bir tasarım uzmanı olmanıza yardımcı olacak birçok çevrimiçi kaynak var. Günümüzde teknoloji sayesinde her şey mümkün. Çoğu tasarım okulu çevrimiçi kurslar sunar ve bütçeniz kısıtlıysa birçok ücretsiz çevrimiçi eğitim vardır. 

Adobe Illustrator ücretsiz mi?

Adobe'den 7 günlük ücretsiz deneme sürümünü edinebilir ve sayfanın üst kısmında Şimdi Satın Al 'ın yanındaki Ücretsiz Deneme seçeneğine tıklayabilirsiniz . Yedi gün sonra, bütçenize ve kullanımınıza bağlı olarak bir aylık plan veya yıllık plan seçme seçeneğiniz olacak. 

Adobe Illustrator'ın hangi sürümü en iyisidir?

CS6 veya CC sürümünü almanız gerekip gerekmediğini merak edebilirsiniz. Illustrator CC'nin en iyisi olduğunu söyleyebilirim çünkü daha yeni, yani daha fazla özelliğe sahip. Ve genel olarak, en son sürüm optimize edilmiştir. 

Illustrator'da Hangi Formatlar Kaydedilebilir?

Endişelenme. Dosyalarınızı png, jpeg, pdf, ps vb. gibi Illustrator'da ihtiyacınız olan herhangi bir biçimde kaydedebilir veya dışa aktarabilirsiniz. Daha fazla ayrıntıya buradan bakın.

Illustrator, Photoshop'tan Daha mı Kolay?

Yeni başlayanlar için, evet, Photoshop'tan daha az karmaşıktır. Özellikle katmanlarla çalışmayı sevmiyorsanız. Illustrator'da metin düzenlemek ve şekiller oluşturmak da daha kolaydır. 

SONUÇ

Grafik tasarımcılar için en popüler tasarım yazılımı olan Adobe Illustrator , yaratıcılığınızı keşfetmeniz için size inanılmaz özellikler getiriyor. Şekiller, çizgiler, metin ve renklerle oynayın, oluşturabileceklerinize şaşıracaksınız. 

Profesyonel olarak grafik tasarımcı olarak çalışmak istiyorsanız kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim. Illustrator'ın birçok alternatifi vardır ( hatta bazıları ücretsizdir ), ancak hiçbiri tasarımcının sahip olması gereken tam paketi sunmaz.