Mobil Uygulama Tasarım Maliyeti: UI/UX Tasarımının Fiyatı Nedir?

İşte mesele: uygulama pazarları, birbirine çok benzeyen uygulamalarla güçleniyor. Apple Store 1,8 milyondan fazla uygulama sunuyor ve Google Play Store'da 2,47 milyondan fazla uygulama var.

Bu noktada, yeni bir uygulamanın öne çıkması için en iyi şans, birinci sınıf kullanıcı arayüzüne ve olağanüstü kullanıcı deneyimlerine odaklanmaktır.

Ancak UI / UX oluşturma ne kadar sürer? Nasil gidiyor? Ve en önemlisi, bir mobil uygulama tasarlamanın maliyeti nedir?

Bu yazıda, tüm bu soruları yanıtlıyoruz. Ayrıca, iş analistlerimizle birlikte, iki popüler uygulamanın (Uber ve Instagram) uygulama tasarım maliyetini tahmin ediyor.

İşte gelelim sayılara.

UI / UX Tasarım Süreci Nasıl İlerliyor?

Ama önce, uygulama tasarım sürecinin nasıl ilerlediğine odaklanalım.

Genellikle kullanıcı deneyimi (UX) ve kullanıcı arayüzü (UI) tasarımı olarak ikiye ayrılır. Yine de, her şirket veya ekibin tasarım oluşturmak için kendi iş akışı vardır.

Aşağıda Digitexa'da ve çoğu yazılım geliştirme şirketinde tasarım sürecinin nasıl ilerlediğini anlatıyoruz.

Aşama #1: Araştırma

Tasarım ekibimiz, ürün özelliklerini (hedef kitle, iş hedefleri ve rekabet) derinlemesine incelemeye başlar.

Tercihlerini, hedeflerini ve acı noktalarını tanımlamak için gereken derinlemesine kullanıcı analizine büyük önem veriyoruz.

Tüm ayrıntıları toplayan UI / UX ekibi, hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir mobil uygulama tasarımı oluşturmaya başlar. Bunu yaparken de kullanıcıların sorunlarını ve tercihlerini aklınızda bulundurun.

Aşama # 2: Wireframes Oluşturma

Not: Wireframe oluşturmak için, herhangi bir yazılım geliştirme ajansı, açık bir gereksinimler listesi veya bir spesifikasyon gerektirir.

Wireframe, uygulamanın ekranındaki tüm öğelerin şematik bir yerleşimidir. Gelecekteki uygulamanın iskeleti gibi.

Tasarımcılar, hedef kitlenin tercihlerini karşılamak için araştırmalarının sonuçlarına göre wireframe oluşturur.

Prototip oluşturmadan önce mutlaka sahip olunması gereken bir adımdır. Wireframe, müşterilerin uygulamanın nasıl görüneceğini anlamalarına yardımcı olur ve tasarımdaki bir şeyi beğenmedikleri takdirde değişiklik önerin.

Digitexa'da talep üzerine çeşitli tasarım konseptleri hazırlıyoruz. Bu şekilde müşterilerimiz en çekici olanı seçebildi. InVision gibi işbirliğine dayalı tasarım platformları ve ilerlemeyi yorumlamak ve gözden geçirmek için açık erişim ile çalışıyoruz.

Wireframe'ler, en uygun çözümü bulmamıza ve bunu bir mobil uygulamanın kullanıcı arayüzü tasarımına dönüştürmemize yardımcı olur. Konsepti görselleştirmek için hızlı ve uygun maliyetli bir yoldur. En az zaman ve para kaybı ile değiştirebileceğiniz.

Aşama #3: Prototipleme

Prototipler, uygulamanın son sürümünün nasıl görüneceğini gösterir. Wireframe'lerden farklı olarak, prototipler tüm kullanıcı arayüzü geliştirmesi bunlara dayandığından detaylandırılır.

UI / UX tasarımcıları, her uygulamanın ekranı için bir prototip oluşturur.

Proje hem iOS hem de Android'i kapsıyorsa, genellikle iOS sürümünün UI tasarımından başlıyoruz ve Android tasarımına geçin.

Müşteri tabletler veya giyilebilir cihazlar için özelleştirilmiş bir uygulama sürümüne ihtiyaç duyduğunda, ana tasarımla eşzamanlı olarak tasarlanır, ancak ayrı olarak tahmin edilir.

Söylediğim gibi, müşterilerin geri bildirimlerini InVision'da verme ve prototiplerde değişiklik önerme seçeneği var.

Bunun da ötesinde, çoğu şirket, müşterinin isteği üzerine statik veya tıklanabilir prototipler sağlar. Biz bir istisna değiliz.

Diğer aşamalar, örneğin, simgeler ve çizimler gibi grafik öğeleri oluşturmak veya karmaşık animasyonlar yapmaktır. Tüm bu süreçler ayrı ayrı tahmin edilmektedir.

Bölgelere Göre Uygulama Tasarım Maliyetleri

Farklı şirketler farklı tahmin süreçleri benimser. Yine de, yazılım geliştirme hizmetleri sağlayan çoğu BT firması şu modeli takip etmektedir:

Diyelim ki Uber benzeri bir uygulama oluşturuyorsunuz ve UI / UX hizmetlerini Türkiye'ye taşıyorsunuz. İşte kaba rakamlar: 50$ (Türkiye'de ortalama saatlik ücret) x 246 sa (maksimum tasarım süresi) = 12.300$ (iOS ve Android uygulamaları)

Ancak daha sonra Uber mobil uygulama tasarım maliyetine daha ayrıntılı bir şekilde bakacağız.

Ya fiyat çok yüksek görünüyorsa? Yetenekli BT uzmanları iyi ücret almak ister ve UI / UX tasarımcıları da istisna değildir.

Örneğin, en iyi tasarım hizmetlerinin maliyeti ABD veya Kanada'da saatte 150$ kadar çıkabilir. Bu, Uber benzeri iOS ve Android UI / UX tasarımı için 62.700 $ 'a kadar çıkacak.

İşte iyi haber: yerel tasarımcılar tek tasarımcı değil. Etrafta harika uzman yoksa veya belirledikleri mobil uygulama tasarım fiyatları çok yüksekse, tasarım hizmetlerini başka bir ülkeye gönderebilirsiniz.

Dış kaynak kullanım hedefine karar vermenize yardımcı olmak için, Clutch ve GoodFirms gibi platformlarda farklı ülkelerdeki UX / UI tasarım oranlarını kontrol ettik.

Ülkelere göre ortalama tasarım oranları:

  • Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada 50 - 150 $ / saat ücret alır;

  • Avustralya 50 $ - 150 $ / saat alıyor;

  • Batı Avrupa ve İngiltere 50 - 100 $ / saat istiyor;

  • Türkiye, saatte 25 - 50 $ arasında harika bir tasarım sunar;

  • Hindistan 20 - 49 $ / saat'te çalışıyor

Gördüğünüz gibi, uygulama kullanıcı arayüzü tasarım maliyeti, bir yüklenici kiraladığınız bölgeye bağlıdır. ABD ve Kanada en yüksek oranları belirledi - saatte 150 $ 'a kadar. Hintli tasarımcılar en ucuzu ile çalışırken - çalışma saati başına 25 dolardan daha az ücret alıyorlar.

Yine de en iyi fiyat, en iyi kaliteye eşit değildir. Bu nedenle pazarı keşfetmeli ve paranızın tam karşılığını almalısınız. Başlayacağınız şirket hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz, hoş olmayan sürprizlerin olmaması ihtimali o kadar artar.

Güvenilir bir yazılım tasarım ajansı nasıl seçilir? Bu adımları takip et:

  • Şirketin portföyüne bakın.

  • Clutch, GoodFirms veya IT Firms hakkındaki yorumları okuyun.

  • Firmanın önceki müşterilerine işbirliği deneyimlerini sorun.

  • Gizlilik gerekiyorsa, Gizlilik Sözleşmesi imzalayıp imzalamadıklarını kontrol edin.

Uygulama Tasarımının Maliyeti Ne Kadardır: Uber ve Instagram

Uber ve Instagram, on yılın en önemli uygulamalarından ikisidir. Ve ikisi de olağanüstü kullanıcı arayüzü ve zekice düşünülmüş UX tasarımıyla birlikte gelir.

Bu nedenle bu bölümde bu uygulamalara daha yakından bakıyoruz. Ayrıca, mobil uygulama tasarım fiyatını - ekran ekran - hesaplamak.

Uber

2011'de yeniden başlatılan Uber, sadece 5 yıl içinde, San Francisco'daki arkadaşlar için bir araba hizmetinden dünya çapında bir ulaşım ağına dönüştü.

2019'un üçüncü çeyreğinde Uber, 1,7 milyardan fazla yolculuğu tamamladı.

Uber neden bu kadar popüler oldu? Taksi çağırma sürecini bir düğmeye basmak kadar kolaylaştırır. Akıllı arayüzleri ile tüm süreç basit bir video oyunu oynamaya dönüşüyor.

Daha da önemlisi, Uber hem yolcular hem de sürücüler için uygulamalarını tasarlarken mükemmel bir iş çıkardı. Basit bir görünümü korumayı ama içindeki karmaşıklığı gizlemeyi başardılar.

İş analistlerimiz, sürücüler ve sürücüler için her iki Uber uygulamasının bir UI / UX tasarımını oluşturmak için gereken süreyi tahmin etti.

Estimation of Uber UI/UX design

PlatformPassenger appDriver app

iOS

126h

120h

Android

88h

84h

Tam UI / UX tasarımı genellikle bir platform için (özellikle iOS) yapılır ve ardından ikinci platforma (Android) uyarlanır. Böylece Android tasarımı, iOS tasarımı için gereken sürenin% 60-70'ini alıyor.

Yine, bu kaba bir tahmin. Kesin maliyet tamamen uygulamanın UI / UX tasarım karmaşıklığına bağlıdır. Uygulamanın MVP sürümünün temel tasarımı çok daha ucuza mal olacaktır.

Son olarak, Uber’in iOS ve Android uygulama tasarımının farklı bölgelerde ne kadara mal olduğuna bakalım.

  • ABD ve Kanada. 20.900 - 62.700 ABD doları

  • Avustralya. 20.900 - 62.700 ABD doları

  • Batı Avrupa. 20.900 - 41.800 ABD doları

  • Türkiye. 10.450 - 20.900 ABD doları

  • Hindistan. 8.360 ABD Doları - 20.482 ABD Doları

Bizim Uzmanlığımız

Digitexa, üst düzey UX / UI tasarım hizmetleri sağlama konusunda 5 yıldan fazla deneyime sahiptir. Vakalarımızdan birini paylaşmak istiyoruz - RetailOps yeniden tasarımı.

RetailOps, perakende şirketleri için bir takım araçlar sunan arka ofis için birleşik bir SaaS platformudur.

Başlangıçta, RetailOps’un UI / UX tasarımı küçük bir uygulama için oldukça yeterliydi. Ancak zamanla, uygulama iOS 4 görünümünden çıktı ve UX artık yeni ölçekle baş edemedi.

RetailOps'u hem yararlı hem de kullanıcı dostu yapmak için uygulama sahipleri onu yeniden tasarlamaya karar verdi.

RetailOps’un ilk tasarımından bu yana iOS tasarım yönergelerinin yedi sürümü yayınlandı, bu nedenle tasarım ekibimizin yepyeni bir mobil UI ve UX oluşturması gerekiyordu.