2023'de Mobil Uygulama Yapmanın Maliyeti Nedir? (Güncellendi)

Mobil Uygulama oluşturmak karmaşık bir süreçtir. Mobil Uygulama geliştirmenin maliyeti nedir? Sıfırdan başlamanın gerçek fiyatı uzmanlarımız tarafından önerilmektedir. Bir uygulama oluşturmanın maliyeti nedir? Öğrenmek için bize katılın!

Bir mobil uygulama yapmanın maliyeti nedir? En sık sorulan soruların grafiğindeki ilk bir numaralı soruyu okudunuz. Yani dürüst olalım, her şeyin fiyat etiketi var. Mobil uygulamalar oluşturma söz konusu olduğunda, 'sizin için ne ödeme yaparsınız' ifadesi tam olarak doğrulanmıştır. Bu ilginç soruya verilen cevap genellikle cevaplara göre daha fazla soru ortaya çıkaran 'Bağlıdır'.

Muhtemelen iki sorunuz var: 'Bir uygulama yapmanın maliyeti nedir?' ve 'Fiyat neye bağlıdır?' ve cevapları internette araştırın. Web'de mobil uygulama geliştirme maliyetlerini tahmin etmeyi amaçlayan birkaç farklı web sitesine rastlayabilirsiniz, ancak gereksinimleriniz hakkında kısa sorularla dikkatinizi çekmek için bir pazarlama hareketinden başka bir şey değildir. Aldığınız tahmin size gerçek resmi göstermeyecektir.

Özetle, bir ürünün fiyatları 2.000-250.000 TL arasında değişebilir. Oldukça önemli bir boşluk değil mi?

İçindekiler

Dünya Çapında Uygulama Oluşturmanın Maliyeti Nedir?

GoodFirms'in son araştırmaları, basit bir uygulamanın ortalama fiyatının 40.000 ila 60.000 $ arasında olduğunu gösteriyor. Orta karmaşıklık uygulama maliyeti 61.000 ile 69.000 $ arasındadır. Karmaşık bir uygulamanın maliyeti 70.000$ ile 100.000$ arasında değişebilir.

Yani, bir uygulama oluşturmanın maliyetine kaba bir cevap vermek (ortalama olarak saatte 50 $ alıyoruz): Temel bir uygulama 25.000 $ mal olacak. Orta karmaşıklıktaki uygulamaların maliyeti 40.000 ila 70.000 $ arasındadır. Karmaşık uygulamaların maliyeti genellikle 70.000 $'ın üzerindedir.

Dünyanın dört bir yanındaki binlerce şirket, en iyi uygulama geliştiricileri olduğunu ve en iyi çözümü sunabileceklerini garanti ediyor. İyi kurulmuş veya yakın zamanda kurulmuş şirketler, deneyimli veya hırslı, yerli veya yabancı, büyük veya küçük, yüksek fiyatlı veya ucuz birçok parametreyi dikkate almak. Böyle muazzam bir seçimin sadece yeni başlayanları değil, aynı zamanda deneyimli girişimcileri de karıştırabileceğine şaşmamalı.

'Yüksek fiyat kaliteye eşittir' veya 'genç şirketler yüksek kaliteli ürün sunacak kadar deneyimli değildir' gibi en yaygın yanlış anlaşılmalar başarısızlığa veya gereksiz harcamalara yol açabilir. Bunu akılda tutarak, uygulamanın bina maliyetlerinin tarafsız analizine geri dönelim. İlk durağımız, saatlik ücretler açısından bir uygulama oluşturma maliyetine bakmak.

Ortalama uygulama geliştirme maliyetinin coğrafi konuma bağlı olarak değiştiği bir sır değil, bu yüzden tabloya kısa bir göz atalım:

Bir uygulama yapmanın maliyeti nedir: dünya çapında saatlik ücretler

  • Kuzey Amerika (ABD ve Kanada). Bu bölge en pahalı bölge olarak kabul edilir. Android / iOS geliştirme ücreti saat başına 20 ila 250 dolar arasında ücret alıyor.

  • Avustralyalı hackerler saatte 35-150 dolar mobil uygulama geliştiriyor.

  • Güney Amerika bölgesel uygulama geliştirme hizmeti oranları 25 ila 120 $ arasındadır.

  • İngiliz geliştiriciler saatte 35 ila 175 dolar arasında ücretlendirme eğilimindedir.

  • Doğu Avrupalı geliştiricilerin ücretleri saatte 20 dolardan 110 dolara kadar çıkıyor.

  • Hindistan 'daki geliştiriciler 10-75 $ almaktan oldukça memnundur, Endonezya'da ise uygulama geliştirmenin en yüksek maliyeti saatte 20 $ 'dır.

Dünya genelinde bir uygulama oluşturmanın maliyeti nedir?

Bölgeye uygun olarak uygulama yapmanın maliyetlerini zaten belirttiğimiz için, bilinçli bir karar verme şansınız var. Geliştirme hizmetlerinin kalitesi buna bağlıdır.

Bir Uygulamanın Oluşturma Maliyeti: Zaman ve Para Sorunları

Bu soruyu cevaplamak için tüm mobil uygulamaların eşit olmadığını bilmemiz gerekir ve eşitsizlik sadece onun için geliştirildiği platformda değil. İOS uygulama geliştirmesinin yanı sıra bir Android uygulaması, belirli uygulama özelliklerini uygulamak için gereken süre ile sayılır. Öyleyse ılımlı zaman gereksinimlerine dayalı bir sınıflandırma oluşturalım.

  • Temel uygulama geliştirme yaklaşık 500-700 saat gerektiren basit işlevselliği olan bir uygulama.

  • Orta karmaşıklık uygulaması 700 ila 1000 saat sürer.

  • Karmaşık zaman alıcı uygulama çoğu durumda geliştirme 1200 saati aşıyor.

Mobil Uygulama Maliyetlerini Ne Etkiler?

Bir uygulama geliştirmeye başladığınızda, yazılım geliştirme şirketinizin sizi yarasadan çıkan geliştirme maliyetleri hakkında bilgilendirmesini bekleyemezsiniz. Uygulamaların gelişimi için bir ücret listesi yoktur ve her şey çeşitli faktörlere bağlıdır. Elbette size bir fatura gönderilmeden önce, geliştiriciler ekibi şartnamelerinizi uygulamak için kaç saat gerektiğini tahmin edecektir. Yine de, ortalama geliştirme maliyetlerini etkileyen en önemli faktörler şunlardır:

  • Özellikler ve İşlevler

  • Görsel Tasarımın Özelleştirilmesi

  • Platformslar

  • Backend Altyapısı ve Uygulama Yönetimi

  • Geliştirme Ekibinin Yeri ve Yapısı

  • Bir Uygulamanın Bakım Maliyeti

Özellikler ve İşlevler

Sorunun cevabını bilmek için: 'Bir uygulama oluşturmanın maliyeti nedir?', Oluşturmak üzere olduğunuz uygulamanın ne kadar karmaşık olduğunu öğrenmelisiniz. İşlevselliğin yanı sıra, uygulanan özelliklerin sayısı ve karmaşıklığı, uygulama geliştirmedeki en büyük maliyet faktörleridir. Ekranlar, düğmeler, ilgili alanlar, gerekli mantık miktarı çok önemlidir.

Öyleyse, hangi uygulamanın tüm uygulamanın karmaşıklığını etkilediğini keşfetmenin zamanı geldi. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bazı özelliklerin uygulanması önemli ölçüde uzun olabilirken, diğerleri nispeten kısa ve basittir. Çözümlerin karmaşıklığına bağlı olarak, geliştiricilerin sıfırdan üçüncü taraf API veya kod kullanmaları gerekir. Daha basit çözümler de standart enstrümanlar gerektirir ve yerel özelliklere sahiptir.

Temel özellikler için gereken yaklaşık geliştirme süresine ve maliyetine bir göz atalım ve daha karmaşık özelliklere geçelim. SEO ajansı

Bir mobil uygulama oluşturmanın maliyeti nedir: Temel özelliklere göre döküm.

Genel olarak, bir mobil uygulama maliyeti binlerce dolar ile yüz binlerce dolar arasında değişebilir. Basit bir uygulama yapmak daha ucuz olabilirken, özellik açısından zengin bir uygulama yapmak daha pahalıya mal olabilir. Ayrıca, profesyonel bir geliştirici ve tasarımcı kullanmak, maliyetleri artırabilir.