Cloudflare İncelemesi ve Cloudflare Nedir ?

DDOS Saldırısından Nasıl Kurtulurum ?

Servis geleneksel bir CDN değil. Önbelleklemek istediğiniz belirli içeriği seçmeniz gerekmez ve site kodunuzu düzenlemenize gerek yoktur. Bunun yerine, DNS ad sunucularınızı Cloudflare özelliğini kullanacak şekilde güncellersiniz ve değişiklikler yapıldıktan sonra (resmi olarak bu 24 saat sürebilir, genellikle daha az olur) hizmet otomatik olarak devreye girer.Cloudflare, birçok özellik ve bazı değerli ekstralar içeren olağanüstü bir ücretsiz plan sunar. Hemen ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

  1. Ücretsiz plan

  2. Web sitesi optimizasyonları

  3. Özelliklerin bir sürü

  4. Birçok yerde mükemmel performans

  5. İş planı pahalı olabilir

  6. Yalnızca ABD, İngiltere'deki ortalama hızlar

Benzerlerine oranla en iyi ücretsiz planlardan birine sahip, özellikli bir CDN ve DNS'lerinizi kolayca yönetebileceğiniz ücretsiz araçlardan

 

Avantajların bazıları diğer CDN'lere benzer. Cloudflare, ziyaretçilerin yerlerini tespit eder ve onları en yakın veri merkezine yönlendirir. Bu, içeriğinizi mümkünse kendi önbelleğinden sunar ve yanıt süresini artırır.

Cloudflare'e buradan kaydolabilirsiniz

Diğer avantajlar daha düşük seviyelidir. Cloudflare, web trafiğiniz hakkında her şeyi bildiğinden, çeşitli şekillerde filtreleyebilir. Program itibara, HTTP başlıklarına, kara listelere ve daha fazlasına dayalı tehditleri engelleyebilir. Kötü niyetli botları durdurabilir veya kısıtlayabilir, yorum spam'lerini sınırlayabilir, anahtar bağlantı noktalarını (SSH, telnet, FTP) bilgisayar korsanlarından koruyabilir veya DDoS saldırılarını çeşitli şekillerde algılayabilir ve azaltabilir.

Diğer avantajlar daha düşük seviyelidir. Cloudflare, web trafiğiniz hakkında her şeyi bildiğinden, çeşitli şekillerde filtreleyebilir. Program itibara, HTTP başlıklarına, kara listelere ve daha fazlasına dayalı tehditleri engelleyebilir. Kötü niyetli botları durdurabilir veya kısıtlayabilir, yorum spam'lerini sınırlayabilir, anahtar bağlantı noktalarını (SSH, telnet, FTP) bilgisayar korsanlarından koruyabilir veya DDoS saldırılarını çeşitli şekillerde algılayabilir ve azaltabilir.

Kalite ekstraları bazı etkili görüntü optimizasyonları içerir. Cloudflare'nın “Lehçe” teknolojisi, görüntü dosyası boyutlarını ortalama% 35 oranında düşürmek için çalışırken, “Mirage”, görüntülerin mobil cihazlarda nasıl görüntülendiğini optimize etmek için birden çok teknik kullanır. Bu özellikler tek başına bazı siteler için çok büyük bir fark yaratabilir.

Cloudflare, kullanım kolaylığı ve tüketici dostu özelliklere güçlü bir şekilde odaklanırken, hizmet aynı zamanda daha talepkar ve teknik kullanıcılara da bol miktarda sunmaktadır. IPv6, HTTP / 2 ve SPDY, WebSockets, trafiği değiştirmek için sayfa kuralları, bir REST API, tahsis edilmiş SSL sertifikaları ve daha fazlası için destek alırsınız.

Fiyatlandırma

Cloudflare ürün yelpazesi basit bir serbest planla başlar. Bu, bazı özelliklere katı sınırlar koyar (yalnızca temel DDoS koruması, yalnızca 3 sayfa kuralı dahil) ve diğerlerini tamamen düşürür (görüntü optimizasyonu yok), ancak sizi yükseltmeye çalışmak için hiçbir aptal kısıtlama yoktur. REST API gibi bazı gelişmiş özelliklere ticari hesaplarla aynı erişimi elde edersiniz. Plan, bant genişliği sınırlaması olmaksızın sonsuza dek ücretsizdir.

Cloudflare Pro, profesyonel kullanıcılara yönelik bir aylık 20 $ (16 £) hesaptır. Bu, Cloudflare'nın Web Uygulaması Güvenlik Duvarı ile ücretsiz planını genişletir, görüntü optimizasyon araçlarına atar ve 20 sayfaya kadar kural sağlar. E-posta desteği, ücretsiz planla 13 saat yerine ortalama iki saatlik bir yanıt süresi alır. Genel olarak, burada maliyeti, özellikle diğer CDN'lerde ekstra bant genişliği ücretleri vuracak olan yüksek trafikli siteler için haklı çıkarmak için yeterince işlev vardır.

Cloudflare Business, gelişmiş DDoS koruması, özel SSL sertifikası yüklemesi, dinamik içeriklerin optimize edilmiş sunumu, PCI uyumluluğu, öncelikli destek ve 50 sayfaya kadar kuralla üst düzey özellikleri artırıyor. Tüm bunlar bize iyi geliyor, ancak 200 $ (160 £) aylık fiyat etiketine daha az ikna olmuş durumdayız.

Bu planları bir dizi eklentiyle genişletebilirsiniz. Tahsis edilmiş bir SSL sertifikası ayda yalnızca 5 ABD Doları (4 £) tutar; 5 ekstra sayfa kuralı 5 ABD Doları tutarındadır (4 TL); Akıllı yönlendirme ve yük dengelemesi ayrıca ayda 5 ABD Doları (4 £) ile başlar ve ücret sınırlaması, hizmet reddi saldırılarına, kaba kuvvet şifreleme girişimlerine ve 10.000 ABD doları tutarındaki iyi istek başına 0,05 ABD doları karşılığında koruma sağlar.

Cloudflare Nasıl Kurulur

Bir Cloudflare hesabı oluşturmak, diğer tüm web servislerine çok benzer. E-posta adresinizi girin, bir şifre seçin ve hepsi bu.

Alanınıza girerek ilk web sitenizi hızlandırmaya başlıyorsunuz. Cloudflare, var olduğumuzu bildiğimiz her bir DNS kaydını aldı ve birkaç tane yapmadık, daha sonra daha fazla ekleme seçeneği sunar ve kullanıcının hangi ayarları devralacağına ve hangilerini yöneteceğine karar vermesine izin verir. (Hiçbir fikriniz yoksa, varsayılan ayarları kabul etmek genellikle güvenlidir - gerekirse daha sonra değiştirilebilirler).

Ondan sonra kalan tek adım, etki alanı adı sunucularınızı Cloudflare'da gösterecek şekilde ayarlamaktır. Bu, etki alanı kayıt şirketinizi, web sunucunuzu veya etki alanınızı başka kimseyi yönetiyorsa ve kontrol panelindeki talimatları izlemeyi gerektirir. Yeni ayarların web’e yayılması muhtemelen birkaç saat sürecek, ancak kesinti olmayacak; Web siteniz normal olarak çalışmaya devam edecek.

Bu DNS adımı güvenlik nedeniyle otomatik hale getirilemez, ancak daha basit bir yaklaşımı tercih ederseniz, UK2 gibi Cloudflare destekli bir web barındırma sunucusunu kullanabilirsiniz. Ana bilgisayar etki alanınızı yönetiyorsa, kurulum kontrol panelinizde bir seçenek seçmek kadar kolay olabilir veya şirket sizin için kullanabilir.

Cloudflare'nın web konsolu, geçerli site durumunuzu gösteren bir Genel Bakış sayfasıyla açılır. Bu başlangıçta size bir "DNS değişikliği beklemede" olduğunuzu söyleyecektir, ancak sonuçta site "Aktif" olarak işaretlenecektir.

Konsol, Analytics, DNS, Güvenlik Duvarı, Hız, Önbelleğe Alma, Sayfa Kuralları, Ağ, Trafik ve Özelleştirme dahil olmak üzere 12 işlev alanı için küçük simgeler görüntüler. Uzmanlar bile bunlardan bazılarında ne olabileceğini tahmin etmekten vazgeçecek, ancak sırayla her birine tıklamak daha fazlasını ortaya koyuyor.

Analytics alanı, bant genişliği kullanımını, istekleri, DNS trafiğini, önbellek etkinliğini, benzersiz ziyaretçileri, engellenen tehditleri ve daha fazlasını içeren ayrıntılı raporlar içerir. Ücretsiz plan bile çoğu zaman alır, ancak zamanla ilgili bazı önemli sınırlamalar vardır (DNS raporu sadece son 6 saati kapsamaktadır; Pro hesabı bir güne kadar devam etmektedir).

Kripto alanı, web sitenizin kriptografisini yönetmenizi, SSL sertifikaları oluşturup yüklemenizi ve ilgili seçenekleri yapılandırmanızı sağlar. Ayarlarından bazıları son derece açık (bir tıklamayla “Her zaman HTTPS kullan” seçeneğini açabilirsiniz). Diğerleri, HSTS'yi açma veya TLS 1.3 desteğini ayarlama seçenekleri de dahil olmak üzere daha fazla deneyim ve düşünce gerektirir. Ancak her ayar, sayfaya yerleştirilmiş ayrıntılı yardımlarla birlikte gelir ve sizi bir güvenlik uzmanına dönüştürmese de, acemi kullanıcılar bile kullanışlı bulabilir.

Hız düğmesi, bazı ilginç web sitesi optimizasyonlarına erişmenizi sağlar. Her plan, JavaScript, CSS ve HTML dosyalarının boyutunu azaltmak için bir Otomatik Küçült seçeneği ve JavaScript ağırlıklı sayfaların yükleme süresini iyileştirmek için bir Roket Yükleyici işlevi içerir. Pro ve daha yüksek planlar aynı zamanda görüntü boyutlarını küçültmek ve daha verimli bir şekilde yüklemek için araçlar sunar. Her seçenek varsayılan olarak etkin değildir, bu nedenle kesinlikle keşfedilmesi gerekir.

Önbellek alanı, basit ve sıradışı özelliklerin benzer bir karışımına sahiptir. Önbelleğinizi anında temizlemenizi sağlayan bir düğme var, örneğin beklediğiniz gibi. Ancak, web sunucunuzun düşmesi durumunda önbellek sayfalarını sunan ve diğer her şey için özel bir "hata" sayfası kullanan, ilginç bir Her Zaman Çevrimiçi özelliği de vardır. Ayrıca bir Geliştirme Modu anahtarı, sitenizdeki güncellemeleri gerçek zamanlı olarak görmenizi sağlayan Cloudflare önbelleğini geçici olarak atlar.

Kazıma Koruması panelinin birkaç kullanışlı seçeneği vardır. Bir ya da iki Cloudflare, spam göndericiler tarafından toplanmasını önlemek için görüntülenen herhangi bir e-posta adresini gizleyebilir ve resimlerinizin diğer siteler tarafından bağlantı kurmasını engelleyebilir.

Web sitenizi geliştirmek için DNS, sayfa kuralları, düşük seviye ağ yapılandırması ve bir dizi 'uygulama' dahil olmak üzere daha birçok ayar vardır: Google Analytics, PayPal düğmeleri, gömülü YouTube videoları, canlı sohbet, NoAdBlock reklam engelleme algılama, sosyal medya düğmeleri ve daha fazlası.

Cloudflare etkileyici bir özelliğe sahip ve ücretsiz sürüm bile çok fazla güç içeriyor. Bir endişemiz varsa, kritik görev seçeneklerinin bir 'Yalnızca Uzmanlar' panelinde gizlenmekten ziyade daha standart ayarlarla birlikte oturması budur. Yanlış yerdeki tek bir tıklama sitenizi kolayca bozabilir, bu nedenle herhangi bir şeyi değiştirmeden önce çok dikkatli düşünmeniz akıllıca olur.

Cloudflare Performans

Sizin için en hızlı CDN olanı çalışmak karmaşık bir iştir. Her hizmetin, bir ülkede üstün olabilen, ancak başka bir ülkede hayal kırıklığına uğratan kendi ağları vardır. Bir CDN de web sitenize gelen ziyaretçilerle eşleşmelidir. Ziyaretçileriniz çoğunlukla Kuzey Amerika'dan geliyorsa, Avrupa'da üst düzey performans hiç bir işe yaramaz.

CDNPerf, ülkeye, kıtaya veya dünyaya göre en hızlı sağlayıcıları listeleyerek sizi doğru yöne işaret edebilir.

Cloudflare'ın Temmuz 2017'deki yanıt süreleri, Kuzey Amerika'da ortalama 9'uncu sırada (24 üzerinden), bu durum hayal kırıklığı yaratabilir - Avrupa ve Afrika'da, Asya'da altıncı, Okyanusya'da dördüncü ve Güney Amerika'da üçüncü sırada yer aldığını fark edene kadar. Bu neredeyse herkesten çok daha tutarlı ve jsDelivr ve CDNetworks'ün arkasındaki şirketi dünya çapında üçüncü sıraya yükseltti.

Bütün hikaye bu değil. Cloudflare, genel olarak çok yüksek puanlara sahiptir, çünkü dünya genelinde sunucuları olan çok büyük bir ağa sahiptir ve en azından çok sayıda insana fayda sağlamaktadır. Ancak web sitenizin hedef kitlesi çoğunlukla bir veya iki ülkeden geliyorsa, sonuçlar çok farklı olabilir. Cloudflare, örneğin İngiltere’de bir orta seviye 12., ABD’de ise 13. sırada yer almaktadır.

Ancak Cloudflare, hedef alanlarınızda performans sergilerken, web sitesinin optimizasyonundan diğer hız avantajlarını görebileceğinizi unutmayın. Hepsini bir araya getirin ve burada potansiyelin artırılması için bir çok performans var; bu, ücretsiz plana kaydolmayı ve kendiniz için denemeyi haklı göstermek için fazlasıyla yeterli.

 

Cloudflare'un kullanımı kolaydır ve diğer CDN'lerin çoğu zaman kaçırdığı alanlara ulaşan hızlı bir küresel ağdan bahsetmek yerine, birçok özellik, mükemmel güvenlik ve etkili web sitesi optimizasyonu sağlar. Bu, performansınızı arttırıcı kısa liste için bir zorunluluktur.